초록 close

이 연구의 목적은 호텔 조리사가 주관적으로 인식하고 있는 경력지향성이 경력만족에 미치는 효과, 그리고 그 관계에서 상사지원인식이 조절효과를 보이는지 여부를 실증 분석하는 것이다. 이를 위해 서울시내 12개 특급호텔의 정규직 직원 401명을 대상으로 설문조사를 실시하고 SPSS PROCESS macro를 이용하여 분석하였다. 연구결과는 다음과 같다. 첫째, 조리사의 경력지향성은 경력만족에정(+)의 영향을 미치는 것으로 나타났다. 조리사의 5개 유형의 경력지향성 중에서 전문가지향성, 관리자지향성, 안정지향성, 창업지향성은 경력만족에 유의하게 정(+)의 영향을 미치는 것으로 나타났다. 둘째, 상사지원인식은 조리사의 경력만족에 유의하게 정(+)의 영향을 미치는 것으로 나타났다. 셋째, 호텔 조리사의 경력지향성이 경력만족에 영향을 미치는 과정에서 상사지원인식이 정(+)적인 조절효과와 부(-)적인 조절효과가 있음을 실증하였다. 관리자지향성이 경력만족에 미치는 영향은 상사지원인식이 긍정적으로 조절하지만, 전문가지향성이 경력만족에 미치는 영향은 상사지원인식이 오히려 부정적으로 조절하는 것으로 나타났다. 실무적으로는 경력지향성에 관한 연구결과가 호텔산업에서 상사의코칭, 교육훈련, 조직의 경력개발지원 제도 입안 등에 활용될 수 있을 것이다.


The purpose of this study is to examine the relationships among career orientations, perceived supervisor support, and career satisfaction of hotel chefs. The specific three relationships to explore are: first, the impact of career orientation on career satisfaction; second, the impact of the perceived supervisor support (PSS) on career satisfaction; and third, the moderating impact of the PSS on the relationship between career orientation and career satisfaction. For this purpose, the questionnaires were conducted with 401 regular chefs of twelve luxury hotels in Seoul and the collected data were analyzed using SPSS PROCESS macro. The results of the study are as follows. First, the four career orientations (professional, managerial, secure and entrepreneurial) excluding autonomy orientation have significantly positive effects on career satisfaction of hotel chefs. Second, PSS has a significantly positive effect on career satisfaction. Third, PSS has a positive moderating effect on the relationship between managerial orientation and career satisfaction, but has a negative moderating effect on the relationship between professional orientation and career satisfaction. Finally, this study suggests some practical implications on the career management for hotel chefs such as coaching, training, and organizational career development programs.